Social Icons

Ο Γύρος του θριάμβου!


Συναρπαστική είναι η κούρσα της πρώτης θέσης που γίνεται στο 73ο  Tata Steel GMA Wijk aan Zee στην Ολλανδία.  Ο Ανάντ χωρίς να πάρει κάποιο ιδιαίτερο ρίσκο οδηγούσε στην κορυφή για πολλούς γύρους όμως το τακτικό και ριψοκίνδυνο παιχνίδι του Νακαμούρα τον έκανε να κερδίσει αρκετές παρτίδες και να ξαναβρεθεί στην πρώτη θέση.
Είναι ένα από τα κορυφαία τουρνουά που γίνονται κάθε χρόνο όμως οι πολλοί γύροι κάνουν τους θεατές να κοιτούν με κομμένη την ανάσα μέχρι και την τελευταία παρτίδα, μιας και μπορεί να καθορίσει την πρώτη θέση!


 
Τα πράγματα ξεκίνησαν κάπως στραβά στον ενδέκατο γύρο  και βρέθηκε με λίγο χειρότερη θέση από το άνοιγμα, αν και η πιονοδομή ήταν ξανά συμμετρική! Αν δεν σας αρέσει να χάνεται στο σκάκι τότε πρέπει να μελετήσετε τα παιχνίδια του Κράμνικ…
Αμέσως ζήτησε ισοπαλία από τον αντίπαλό του, όμως ο νεαρός Κάρλσεν έδειξε μαχητικότητα συνεχίζοντας την παρτίδα και τελικά δικαιώθηκε.
Η ενεργητικότητα του βασιλιά στο φινάλε είναι πάρα πολύ σπουδαία και φαίνεται ολοκάθαρα σε αυτήν την παρτίδα. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο μαύρος βασιλιάς έκανε τον γύρο του θριάμβου πριν εξαναγκάσει τον λευκό να εγκαταλείψει…

Ο επίσημος διαδυκτιακός χώρος βρίσκεται εδώ.

 Αξιοσημείωτα είναι και τα βίντεο με τους κορυφαίους παίχτες να αναλύουν τις παρτίδες τους. Εδώ θα βρείτε ένα με τον Κράμνικ να αναλύει την παρτίδα του και ευθρασώς να δηλώνει ότι δεν έχει περάσει ούτε από μια άσχημη θέση  σε ολόκληρο το τουρνουά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: