Social Icons

Ολυμπιάδα σκακιού 6ος γύρος

Καθώς περνάνε οι γύροι, οι δυνατές ομάδες αγωνίζονται μεταξύ τους και προσφέρουν πολύ όμορφες παρτίδες.
Η Εθνική ομάδα αντρών έκανε ισοπαλία, 2-2, με την τρίτη ομάδα της Ρωσίας. Αυτό που μετράει είναι η ποιότητα των παρτίδων. Οι Έλληνες παίχτες έδειξαν ότι μπορούν να τους συναγωνιστούν εφάμιλλα και με λίγη περισσότερη τύχη μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει.
Άσχημα πήγε η παρτίδα στον Παπαϊωάννου ο οποίος ξεκίνησε πολύ επιθετικά και έδωσε στον αντίπαλό του να καταλάβει ότι θα έχει προβλήματα. Σε πίεση χρόνου, λίγο πριν δηλαδή ανανεωθεί ο χρόνος του με 30 επιπλέον λεπτά, διαπράττει λάθος, 39…Βδ3; Ενώ το 39…Πγ3 θα έδινε αρκετό αντιπαιχνίδη στα μαύρα.
Ο Μπανίκας έπαιξε μια εκπληκτική παρτίδα, κερδίζοντας τον αντίπαλό του από το άνοιγμα. Στην συνεχεία, με ένα επιπλέον πιόνι, επέδειξε άψογη τεχνική και κέρδισε ολόκληρο τον βαθμό. Βλέποντας την παρτίδα του πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί κέρδισε; Πολύ απλά γιατί τα μαύρα έπαιξαν 11…ε5, χτύπησαν δηλαδή στο κέντρο του λευκού χωρίς να έχουν αναπτύξει τα κομμάτια τους, χωρίς να έχουν ενώσει τους πύργους τους. Μπορεί να ακούγεται λίγο βλάσφημο εκ μέρους μου να κρίνω κινήσεις κορυφαίων παιχτών. Ως θαυμαστές τους σκακιού πρέπει να είμαστε επικριτικοί σε κάθε κίνηση και να μην παραβιάζουμε τους σκακιστικούς κανόνες. Δεν θεωρώ όμως τυχαίο το γεγονός ότι μετά από την φορσέ συνεχεία: 11…e5 12.cxd5 cxd5 13.e4 exd4 14.Nxd5 Nxd5 15.exd5 έχουν παιχθεί 10 παρτίδες και τα λευκά έχουν  +2, χωρίς να χάσουν ούτε μια παρτίδα. Δεν θα σας πω, λοιπόν, να με πιστέψετε, ότι μόλις από την ενδέκατη κίνησή του ο μαύρος σκακιστής έκανε λάθος, πιστέψτε όμως τον Μπάνικα και την παρτίδα μοντέλο που έπαιξε!
Μπορεί ο Χαλκιάς να μην έπαιξε ιδιαίτερα φιλόδοξα, όμως και ο Ρουμπέφσκυ δεν έκανε κάτι που να δείχνει ότι έχει υπέροχη, με αποτέλεσμα η παρτίδα να λήξει γρήγορα ισοπαλία.
Ο Μαστροβασίλης επίσης δεν έπαιξε ιδιαίτερα φιλόδοξα με αποτέλεσμα τα μαύρα να ισοφαρίσουν και να αποκτήσουν μια υπέροχη, όμως με τέλεια αμυντική τεχνική κράτησε τον μισό βαθμό.
Η Εθνική ανδρών αντιμετωπίζει την Κροατία.
Η Εθνική ομάδα γυναικών επικράτησε με 3,1/2 – 1/2  επί της Αυστρίας και αντιμετωπίζει αύριο το Αζερμπαϊτζάν.


Play chess online



Play online chess






Play chess online


Share on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: