Social Icons

ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΑΪΣΣΑ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΣΑΧΤΑΧΤΙΝΣΚΙ



Πριν από πέντε εβδομάδες συμπληρώθηκαν δύο χρόνια απουσίας ενός ισχυρού σκακιστή και εξαιρετικού ανθρώπου, του Αλεκπέρ Σαχταχτίνσκι. Ο Πανελλήνιος Γ.Σ., ο Σ.Ο. Ικαρίας και ο ΑΠΟ Κότινος Χολαργού, τιμώντας τη μνήμη του παίκτη και σκακιστικού τους δασκάλου, οργανώνουν ομαδικούς αγώνες με ελεύθερη συμμετοχή.

Το «Ομαδικό Κύπελλο Κάισσα εις Μνήμην Σαχταχτίνσκι» θα διεξαχθεί στην Αττική με σύστημα διπλού νοκ άουτ (αποκλεισμός στους 4 χαμένους βαθμούς). Οι συνθέσεις των ομάδων θα είναι εξαμελείς, χωρίς περιορισμό ηλικίας, φύλλου ή δυναμικότητας, Οι αγώνες θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή πρωί στις έδρες των σωματείων.

Περισσότερα στοιχεία στην προκήρυξη

ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΑΪΣΣΑ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΣΑΧΤΑΧΤΙΝΣΚΙ

Περιγραφή : Ομαδικοί αγώνες σε 6 σκακιέρες, με ελεύθερη συμμετοχή και σύστημα διπλού νοκ-άουτ.

Διεξαγωγή: Στην Αττική, στις έδρες των σωματείων, από 10 Μαρτίου 2013 και  κάθε Κυριακή με ώρα έναρξης 10.30 π.μ.

Σύστημα αγώνων: Διπλό νοκ-άουτ. Οι κληρώσεις ακολουθούν το Ελβετικό σύστημα με τη διαφορά ότι επιτρέπεται οι ομάδες  να συναντηθούν δύο ή περισσότερες φορές. Θα αποκλείεται κάθε ομάδα ύστερα από 4 χαμένους βαθμούς (2 ήττες ή 1 ήττα και 2 ισοπαλίες). Αν ο αριθμός είναι μονός παίρνει bye η ομάδα που προηγείται. Μία ομάδα δεν μπορεί να πάρει bye για δεύτερη φορά, εφόσον δεν έχουν πάρει όλες οι άλλες. 

Εξαίρεση: Κάθε ομάδα μπορεί να ζητήσει εξαίρεση πριν από την κλήρωση του επόμενου γύρου και χρεώνεται με απώλεια μισού βαθμού.

Χρόνος σκέψης: 90 λεπτά, με προσθήκη 30΄΄ για κάθε κίνηση από την πρώτη κίνηση. Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας.

Συνθέσεις ομάδων: Έξι σκακιστές ή σκακίστριες ανεξαρτήτως ηλικίας ή εθνικότητας, με σειρά:
α) Εθνικού Βαθμού Αξιολόγησης (Αλλοδαποί ή Κοινοτικοί με βάση το Διεθνές ΕΛΟ Μαρτίου 2013) και
β) Αριθμού Μητρώου ΕΣΟ (προηγείται ο μικρότερος).

Κυπελλούχος: Η νικήτρια ομάδα αναδεικνύεται κυπελλούχος. Για τους παίκτες της, οι οποίοι αγωνίστηκαν σε τουλάχιστον 4 συναντήσεις, προβλέπονται βιβλία ή άλλο σκακιστικό υλικό από την Κάισσα, καθώς και έκπτωση 50% στις δαπάνες διαμονής του διεθνούς τουρνουά «Ίκαρος 2013». Τυχόν άλλες εκπτώσεις (π.χ. νέοι) δεν αθροίζονται. Το δικαίωμα έκπτωσης μεταβιβάζεται σε σκακιστές ή σκακίστριες του ίδιου σωματείου.
 
Κληρώσεις: Κάθε Τρίτη 7 μ.μ. στο Kaissa Cafe (Μεσογείων 12).

Διοργανωτές: Πανελλήνιος Γ.Σ., Σ.Ο. Ικαρίας, ΑΠΟ «Κότινος» Χολαργού.

Διευθυντής αγώνων: Πέτρος Κολυβάς

Οργανωτική Επιτροπή (αρμόδια για κληρώσεις και για εκδίκαση ενστάσεων):  Θα συγκροτηθεί από εκπροσώπους σωματείων που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση.

Δηλώσεις συμμετοχής: Πέτρος Κολυβάς, τηλ. 6944269621, Κοσμάς Κέφαλος, τηλ. 210-5210820 (εργάσιμες ημέρες και ώρες), 6955475693, e-mail: ikaroschess@gmail.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: