Social Icons

Τα πρώτα βήματα στο σκάκι

Ο εκδοτικός οίκος Λευκή Σελίδα
σας παρουσιάζει το βιβλίο
«Τα πρώτα βήματα στο σκάκι»
του συγγραφέα Άγγελου Καίσαρη.
 
Τιμή πώλησης 19 €
 
 
 
 
 
Λίγα λόγια για το εγχειρίδιο «Τα πρώτα βήματα στο σκάκι»
 

Το σκάκι είναι παιχνίδι, είναι τέχνη,  είναι επιστήμη. Είναι μια πρόκληση για τον εγκέφαλο. Ο Βενιαμίν Φραγκλίνος υποστήριζε ότι το σκάκι είναι μια εικόνα της ζωής. Συχνά η σκακιέρα χρησιμοποιείται ως αλληγορία για την ζωή. Ο μαθηματικός και συγγραφέας Λούις Κάρολ έβαλε την Αλίκη να περνάει  μέσα από τον καθρέπτη σε ένα φανταστικό κόσμο όπου όλοι είναι πιόνια σε μια σκακιέρα. Ο Τζέημς Μπόντ στο βιβλίο «Από την Ρωσία με αγάπη» έχει να αντιμετωπίσει ένα αντίπαλό, ο οποίος εφαρμόζει σκακιστικές κινήσεις στο παιχνίδι της κατασκοπίας.  Όπως έχουν δείξει μελέτες, η ενασχόληση με το σκάκι αποφέρει σημαντικά οφέλη, όπως η ανάπτυξη και η εξάσκηση της μνήμης, ειδικότερα στις νεαρές ηλικίες. Σε αρκετές χώρες το σκάκι διδάσκεται ως μάθημα στα σχολεία καθώς συμβάλλει στην αποδοτικότητα στο διάβασμα, στην λήψη σωστών αποφάσεων και στην αυτοσυγκέντρωση. Επίσης το σκάκι ως άθλημα ενισχύει την ευγενή άμιλλα και την δημιουργικότητα. Το βιβλίο του Άγγελου Καίσαρη είναι η ιδανική επιλογή για κάποιον που θέλει να μάθει τους βασικούς κανόνες του παιχνιδιού. Απευθύνεται τόσο σε νέα παιδιά όσο και σε ενήλικες, άλλωστε το σκάκι είναι ένα άθλημα που δεν έχει όριο ηλικίας. Η ενασχόληση με το σκάκι προϋποθέτει φαντασία και γνώση των βασικών κανόνων. Το εγχειρίδιο εμπεριέχει όλες τις ουσιαστικές πληροφορίες και είναι πρωτοποριακό για την ελληνική σκακιστική βιβλιογραφία, καθώς είναι το πρώτο βιβλίο γραμμένο στα ελληνικά από Έλληνα προπονητή, που εισάγει τον αναγνώστη στην μαγεία του παιχνιδιού.
 
Ο Συγγραφέας
 
Ο Άγγελος Καίσαρης γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1982. Η πρώτη επαφή με το σκάκι έγινε σε μικρή ηλικία, αλλά η ουσιαστική ενασχόληση ξεκίνησε το 2000 στην Κεφαλονιά, παράλληλα με τις σπουδές του στη σχολή Βιολογικής Γεωργίας. Έχει αγωνιστεί στο 38ο Πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής Κατηγορίας, έχει κερδίσει δύο φορές το κύπελλο και δύο φορές το Πρωτάθλημα Βορειοδυτικής Ελλάδας με την ομάδα των Ιωαννίνων. Είναι πτυχιούχος προπονητής από τη FIDE (Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκακιού).
 

Ο Εκδότης
Η "Λευκή Σελίδα", με την καινοτομία της «κατά παραγγελία έκδοσης» (print on demand), παραμένει πιστή στην στήριξη νέων συγγραφέων, παρέχοντας τους την ευκαιρία να εκδώσουν το έργο τους με υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές και χωρίς τις δυσκαμψίες που ενδέχεται να αντιμετωπίζουν στην πρόσβαση τους σε κλασικούς εκδοτικούς οίκους.
 
Επικοινωνία:
  • "Λευκή Σελίδα"
Σταδίου 10, 10564 Αθήνα
+30 210 3232780
www.lefkiselida.gr                       
Email: info@lefkiselida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: