Social Icons

Κλήρωση του διασυλλογικού πρωταθλήματος Α’ Εθνικής 2012-2013.



Εξήντα τέσσερα άτομα (64) παρακολούθησαν με μεγάλη αγωνία την κλήρωση για το διασυλλογικού πρωταθλήματος Α’ Εθνικής. Στο πρωτάθλημα θα συμμετέχουν έξι ομάδες, η Κέρκυρα, ο Θινάλιος (βόρεια Κέρκυρα), τα Ιωάννινα, η διοργανώτρια ομάδα Ηγουμενίτσα, η Πρέβεζα και η Πάλαιρος. Δυστυχώς η ομάδα της Κόνιτσας δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη διαδικασία δημιουργίας του νέου σωματείου και έτσι θα αγωνιστεί στο επόμενο διασυλλογικό.

Επίσης γίνονται προσπάθειες για να ενεργοποιηθεί ο Σκακιστικός Σύλλογος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και όλα δείχνουν ότι θα συμμετέχει ενεργά στο διασυλλογικό του 2013-14. Να καλωσορίσουμε την ομάδα από το Θινάλιο και να ευχηθούμε και επιτυχία στο πρωτάθλημα.
Η μάχη, που θα αναδείξει ποια ομάδα θα ανέβει στην Ά Εθνική κατηγορία, αναμένεται να είναι μεγάλη και θα ξεκινήσει στις 12 Ιανουαρίου. Να υπενθυμίζουμε ότι στην Α’ Εθνική αγωνίζονται οι κορυφαίοι Έλληνες αλλά και κορυφαίοι σκακιστές όλου του κόσμου!
Είναι πολύ δύσκολο να κάνει κανείς προγνωστικά αλλά η μάχη θα κριθεί, μάλλον, ανάμεσα στα Γιάννενα, Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα. Θα πούμε εδώ ότι η σύνθεση των ομάδων είναι δεκαμελής (10). Η ομάδα αποτελείται από τέσσερις άντρες, μια γυναίκα, 3 αγόρια και 2 κορίτσια. Τα Γιάννενα έχουν πολύ ισχυρή ομάδα στους άντρες, η Κέρκυρα έχει πολύ ισχυρή ομάδα στα παιδιά και η Ηγουμενίτσα έχει πολύ ισχυρή ομάδα στις Γυναίκες. Όλα φαίνεται να είναι αμφίρροπα και οι ισορροπίες είναι εύθραυστες…
Θα χρησιμοποιηθεί το σύστημα «ΠΟΥΛ» μονών συναντήσεων. Δηλαδή η κάθε ομάδα θα παίξει με όλες τις άλλες ομάδες από μια φορά. Σύμφωνα με την τυχαία κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στο Σ.Ο.Θ. οι κλειδάριθμοι των ομάδων έχουν ως εξής:

1)      Θινάλιος
2)      Σ.Ο.Θ.
3)      Πάλαιρος
4)      Πρέβεζα
5)      Ιωάννινα
6)      Κέρκυρα

Η πρώτη αγωνιστική έχει οριστεί το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013 στην Ηγουμενίτσα. Ο πρώτος γύρος ξεκινάει στις 17:30. Στον πρώτο γύρο θα παίξουν οι:

Θινάλιος – Κέρκυρα
Ηγουμενίτσα – Γιάννενα
Πάλαιρος – Πρέβεζα

            Η δεύτερη αγωνιστική έχει οριστεί την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013 στην Ηγουμενίτσα. Ο δεύτερος γύρος ξεκινάει στις 11:00. Τα ζευγάρια είναι:
           
            Κέρκυρα – Πρέβεζα
            Ιωάννινα – Πάλαιρος
            Θινάλιος – Ηγουμενίτσα

Σημείωση: Η Πάλαιρος έχει ζητήσει να ξεκινήσει ο αγώνας στις 10:00 το πρωί της Κυριακής. Εάν συμφωνεί ο αρχηγός της ομάδας των Ιωαννίνων ο αγώνας μπορεί να ξεκινήσει στις 10:00.

Η τρίτη αγωνιστική έχει οριστεί την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013 στην Ηγουμενίτσα. Ο τρίτος γύρος ξεκινάει στις 16:00. Τα ζευγάρια είναι:

            Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα
            Πάλαιρος – Θινάλιος
            Πρέβεζα – Ιωάννινα

Σημείωση: Η Πάλαιρος έχει ζητήσει να ξεκινήσει ο αγώνας στις 15:00. Εάν συμφωνεί ο αρχηγός της ομάδας του Θινάλιου ο αγώνας μπορεί να ξεκινήσει στις 15:00.

Η τέταρτη αγωνιστική έχει οριστεί την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013 στην Ηγουμενίτσα. Ο τέταρτος γύρος ξεκινάει στις 11:00. Τα ζευγάρια είναι:

            Κέρκυρα – Ιωάννινα
            Θινάλιος – Πρέβεζα
            Ηγουμενίτσα – Πάλαιρος

Η πέμπτη αγωνιστική έχει οριστεί την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013 στην Ηγουμενίτσα. Ο πέμπτος γύρος ξεκινάει στις 15:30. Τα ζευγάρια είναι:

            Πάλαιρος – Κέρκυρα
            Πρέβεζα – Ηγουμενίτσα
            Ιωάννινα - Θυνάλιος

            Η κάθε ομάδα θα πρέπει να προτείνει κάποιον από την περιοχή της, ώστε να μπει στην επιτροπή ενστάσεων.

            Ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες! Το όνειρό μας φαίνεται να φτάνει κοντά στην πραγματοποίησή του. Επιθυμούμε να παίζει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος σκάκι και να γίνονται αγώνες όλο το χρόνο. Τα καλύτερα έρχονται…
            Καλή εβδομάδα σε όλους!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: