Social Icons

Παρουσίαση - Τα πρώτα βήματα στο σκάκι



Αν και πρόκειται για μια μικρή κωμόπολη της Ηπείρου, η Κόνιτσα είναι αρκετά γραφική, φιλόξενη και αποτελεί ένα καλό σημείο αφετηρίας για τους τουρίστες που επιθυμούν να εξερευνήσουν τα βουνά της Πίνδου.
Επίσης υπάρχει μια έντονη ευαισθησία στα πολιτιστικά δρώμενα. Μια ιδιαίτερη σκακιστική βραδιά πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, στο βιβλιοπωλείο Πλουμής.

Ο Άγγελος Καίσαρης έκανε την πρώτη του παρουσίαση στο βιβλίο «τα πρώτα βήματα στο σκάκι». Παρουσιάσθηκαν οι ευεργετικές ιδιότητες του σκακιού, το πώς δημιουργήθηκε το βιβλίο, τα μηνύματα που θέλει να περάσει στους αναγνώστες και τα μελλοντικά σχέδια. Έπειτα ακολούθησε ελεύθερο παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν μια μικρή αφορμή για να για να ξεκινήσουν οι δραστηριότητες του Σκακιστικού Συλλόγου για τη νέα χρονιά. Ο βασικός στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ίδρυσης και η ομάδα να συμμετέχει σε κάποια επίσημη διοργάνωση της Δυτικής Ελλάδας.
Τέλος θα πρέπει να τονιστεί ότι είναι πολύ πιθανόν να διοργανώσουμε κάποιο σκακιστικό τουρνουά με γρήγορο χρόνο σκέψης. Έτσι θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε ένα σαββατοκύριακο στην όμορφη Κόνιτσα, γνωρίζοντας την περιοχή και παίζοντας σκάκι.


Διοργανωτές

Την εκδήλωση στήριξαν το βιβλιοπωλείο «Πλουμής», οι εκδώσεις «Λευκή Σελίδα», το ξενοδοχείο «Γεφύρι» και φυσικά ο συνεχώς αναπτυσσόμενος τοπικός Σκακιστικός Σύλλογος Κόνιτσας.














































2 σχόλια:

Christaras είπε...

Ρε παιδιά, ειλικρινά έχω φάει τον κόσμο να βρω σκακιστικά βιβλία (ελληνικά και ξένα) που να περιέχουν ασκήσεις τακτικής (όπως τα βιβλιαράκια του κ. Καμπάνη. Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω κάτι παρόμοιο; Ή έστω ένα βιβλιοπωλείο που να υπάρχει διαθέσιμο; Ευχαριστώ!

Kesaris είπε...

Καλησπέρα,
Μπορείτε να βρείτε στο μαγαζί Καίσσα ή στον Ελευθερουδάκη..
http://www.facebook.com/pages/Kaissa-Ioannina-%CE%9A%CE%AC%CE%B9%CF%83%CF%83%CE%B1-%CE%99%CF%89%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%AF%CE%BD%CF%89%CE%BD/204060726272312
και
http://www.facebook.com/pages/%CE%95%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%B4%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%99%CF%89%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%AF%CE%BD%CF%89%CE%BD/172561722823325