Social Icons

Φορτωτική «Λευκός Βασιλιάς» Α.Ε.


            Δεν μπορούμε να κερδίσουμε μια παρτίδα σκάκι εάν δεν κάνουμε όλα τα κομμάτια μας να συνεργάζονται μεταξύ τους. Σε κάθε παρτίδα σκάκι ο κάθε παίχτης καλείται να παίξει αυτόν τον ρόλο, δηλαδή να συντονίσει τα κομμάτια του.

            Θα συμφωνήσω ότι το σκάκι είναι ένα ατομικό παιχνίδι. Δηλαδή εάν χάσεις μια παρτίδα θα φταις εσύ και μόνον εσύ. Όμως μέσα από ένα παιχνίδι διδασκόμαστε πολλές αρχές που πρέπει να εφαρμόζουμε στην ζωή μας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση φαίνετε η αρχή της ομαδικής δουλειάς. Με απλά λόγια όταν συνεργαστούν όλα τα κομμάτια μας για έναν κοινό σκοπό μπορούν να πετύχουν πολύ περισσότερα πράγματα απ’ όσα θα πετύχαινε μόνη της η βασίλισσα…
            Η διαδικασία με την οποία μεταφέρουμε τα κομμάτια μας σε ένα συγκεκριμένο σημείο της σκακιέρας ονομάζεται «φορτώνω τα κομμάτια μου». Την διαδικασία αυτή αναλαμβάνει η φορτωτική εταιρία «Λευκός Βασιλιάς» ή «Μαύρος Βασιλιάς» αντίστοιχα. Πολλοί παίχτες απλά το αγνοούν και ως φυσιολογικό επακόλουθο δεν παίρνουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα από τις επιθέσεις τους.

            Στην θέση του διαγράμματος τα μαύρα δεν μπορούσαν να κάνουν μικρό ροκέ λόγο του αξιωματικού στο α3 και έτσι αποφάσισαν να κάνουν μεγάλο ροκέ. Τα λευκά με την σειρά τους θέλουν να μεταφέρουν εκεί όλα τους τα κομμάτια (φυσικά εκτός από τον βασιλιά τους). Ο αξιωματικός τους θέλει να πάει στο γ4 ή στο δ3, ο ένας πύργος στο β1 και ο άλλος πύργος στο γ1.

            Τα λευκά τα έχουν σχεδόν καταφέρει και επειδή έχουν φέρει όλα τους τα κομμάτια στην επίθεση, ο μαύρος βασιλιάς είναι πολύ άσχημα τοποθετημένος και πολύ λίγα κομμάτια τον προστατεύουν. Έτσι τα λευκά παίρνουν την απόφαση να θυσιάσουν τον πύργο τους για να ανοίξουν όλες τις γραμμές! Τα λευκά έπαιξαν Π:β7!
            Ακολουθεί ολόκληρη η παρτίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: