Social Icons

Ισχυρό τουρνουά


Ο νεαρός Ιταλός Fabiano Caruana κέρδισε το ισχυρό Reykjavik τουρνουά του 2012 αφήνοντας δεύτερο τον Ι. Σοκόλοβ, τρίτο τον Ν. Ναβάρα, και πιο πίσω αρκετούς ισχυρούς γκρανμέτρ. Ο Έλληνας Στέλιος Χαλκιάς τερμάτισε στην 18η θέση.

Την μεγαλύτερη ευκαιρία για την πρώτη θέση έχασε η Hou Yifan παίζοντας με τον Ιταλό πρωτοπόρο στον τελευταίο γύρο. «Όλοι» οι σκακιστές τα πάνε περίφημα στο άνοιγμα, δηλαδή στην αρχή του παιχνιδιού, και στο μέσο, δηλαδή όταν είναι να επιτεθούν. Όμως τα κάνουν μαντάρα στο φινάλε, δηλαδή όταν έχουν μείνει λίγα κομμάτια στην σκακιέρα.
Στην θέση του διαγράμματος με έχτρα ελεύθερο πιόνι αποφασίζει να κάνει πετάξει μερικά «φωτεινά πυροτεχνήματα» - με την κίνηση 41.Ι:ζ7 - τα οποία δημιουργούν μόνο κρότο και λάμψη χωρίς καμία ουσία, χωρίς κανένα αποτέλεσμα, μιας και κάνει απλά ανταλλαγές κομματιών αφήνοντας το έρμο ίππο στο α3, στην άκρη της σκακιέρας…
Το πάθημα θα τις γίνει μάθημα, πιστεύω, και θεωρό απαραίτητο για την νεαρά Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γυναικών να μελετήσει τις παρτίδες του Κράμνικ και την τεχνική εκμετάλλευση του ελεύθερου πιονιού.

Η επίσημη σελίδα του τουρνουά βρίσκετε εδώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: