Social Icons

Πρόταση Σ.Ο. Κορυδαλλού


Επιστολή από τον κ. Δ. Κεφάλα με θέμα την πρόταση Σκακιστικού Ομίλου Κορυδαλλού για τα Διασυλλογικά Πρωταθλήματα Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής και για το Πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής κατηγορίας στο σκάκι.


Από: Δημήτρη Κεφάλα                                                                               Ιούνιος 2011

Μέλος Δ.Σ. ΕΣΣΝΑ

Πρόεδρος Σ. Ο. Κορυδαλλού



Προς: Δ.Σ. ΕΣΟ

           Δ.Σ ΕΣΣΝΑ



Θέμα: Πρόταση Σκακιστικού Ομίλου Κορυδαλλού για τα Διασυλλογικά Πρωταθλήματα Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής και για το Πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής κατηγορίας στο σκάκι.



Αγαπητοί Φίλοι και Φίλες,



Με αφετηρία την συζήτηση που γίνεται στην ΕΣΣΝΑ και στην ΕΣΟ για το αγωνιστικό πρόγραμμα καθώς και τις απόψεις σκακιστικών σωματείων στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα που έχουμε έρθει σε επαφή, καταθέτουμε την πρόταση του Σκακιστικού Ομίλου Κορυδαλλού για τα διασυλλογικά πρωταθλήματα σε μορφή 5 ερωτήσεων - απαντήσεων.



Σε πόσες κατηγορίες να χωριστούν τα διασυλλογικά πρωταθλήματα και τι σύστημα αγώνων να έχουν;

Να υπάρχουν οι Β΄ και Α΄ Τοπική καθώς και οι Γ΄ Εθνική, Β΄ Εθνική και Α2 και Α1 κατηγορία. Δηλαδή να μετονομαστεί ο ΠΟΑ σε Α2 για λόγους εύκολης κατανόησης από ανθρώπους εκτός σκακιού αλλά να διατηρεί τα χαρακτηριστικά του προκριματικού ομίλου που ισχύουν τώρα. Να επανέρθει το σύστημα των 16 ομάδων στην Α1 των 9 γύρων, όπως παλαιότερα, με τέσσερις ομίλους των τεσσάρων ομάδων κλπ. Οι κατηγορίες στην ΕΣΣΝΑ όλες εκτός της Β΄ Τοπικής να είναι των 10 ομάδων και να παίζουν 9 γύρους κυκλικό σύστημα - πουλ. Τρεις να προβιβάζονται, τρεις να υποβιβάζονται κατηγορία και τέσσερις να παραμένουν. Στην Β΄ Τοπική να είναι 9 γύρων ελβετικό το σύστημα αγώνων.



Ποια η σύνθεση των κατηγοριών;

Όλες οι κατηγορίες εκτός Β΄ Τοπικής να έχουν 10 σκακιέρες. Στην Β΄ Τοπική 8 σκακιέρες να είναι ανεξάρτητα από φύλο και ηλικία. Από εκεί και πέρα σε όλες τις κατηγορίες από την Α΄ Τοπική έως την Α΄ Εθνική η σύνθεση να είναι 4 σκακιέρες ανεξάρτητα από φύλλο ή ηλικία, 1 γυναίκα ανεξάρτητα από ηλικία, 1 νεανίδα κάτω των 20 ετών, 1 νεανίδα κάτω των 16 ετών, 1 νέος κάτω των 20 ετών, 1 νέος κάτω των 16 ετών, 1 νέος κάτω των 12 ετών.



Από πότε να έχει ισχύ η παρούσα πρόταση και για πόσο διάστημα;

Να ισχύσει άμεσα δηλαδή από 01/01/2012 και να έχει ισχύ για τα επόμενα τρία έτη χωρίς αλλαγές και ύστερα να επαναπροσδιορίσουμε το σύστημα παίρνοντας υπόψη την κατάσταση που θα ισχύει τότε.



Πόσοι ξένοι και κοινοτικοί θα μπορούν να συμμετέχουν;

Κανένας, να συμμετέχουν μόνο Έλληνες και ομογενείς. Κανένας ξένος ή κοινοτικός. Συμφωνία Κυρίων μεταξύ των σωματείων ώστε να ισχύσει αυτό για τα επόμενα τρία έτη όπως γράφουμε παραπάνω.





Σύμφωνα με ποια κριτήρια προτείνονται τα παραπάνω;

Τα όσα αναφέρονται λαμβάνουν υπόψη την παρούσα οικονομική κατάσταση, τα δεδομένα στο αττικό σκάκι τόσο των σωματείων ( αγωνιστικοί χώροι, πλήθος σωματείων, διασπορά κλπ ) όσο και των παικτών ( δυναμικότητα, ανάπτυξη, ηλικιακά κριτήρια, υποχρεώσεις, ανταγωνισμός από άλλα αθλήματα κλπ ) καθώς και τα γενικά στοιχεία ( στόχοι, δυναμική, προοπτικές σωματείων κλπ. ) όσο και τα ειδικά του ελληνικού αθλητισμού ( κατάσταση ομοσπονδίας, ένωσης, σχέση με ΟΤΑ, σχέση με χορηγούς, σχέση με ΜΜΕ, πολιτικές συνθήκες κλπ. ).



Είμαστε στην διάθεσή σας

Με τιμή



Δημήτρης Κεφάλας

697 3658 191

210 4954 411
Kefalas1@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: