Social Icons

Εσωτερικό τουρνουά



Ο κ. Γ. Βόβας είναι ο νέος αρχηγός της ομάδας μας και μας παρουσιάζει κάποιες ιδέες και προτάσεις. Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα.
Εάν θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή στο εσωτερικό μας τουρνουά, παρακαλώ επικοινωνήστε με το e-mail: vovasg@yahoo.com



Αγαπητοί φίλοι, φίλες
Θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να σας καλωσορίσω στη καινούργια μας αίθουσα και να ευχηθώ σε όλα τα μέλη του συλλόγου  μία επιτυχημένη σκακιστική χρονιά.
 Το κείμενο αυτό έχει διπλό σκοπό.
1)      Να ενημερώσει τους σκακιστές για  τη πρόθεση διεξαγωγής ενός εσωτερικού σκακιστικού τουρνουά  τους μήνες Νοέμβριο – Δεκέμβριο, και
2)      Να προτείνει ένα νεό  τρόπο με τον οποίο θα γίνεται η σύνθεση της αγωνιστικής ομάδας του συλλόγου.
Οι παρακάτω προτάσεις εννοείται πως δεν είναι δεσμευτικές. Σίγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και πολύ θα ήθελα να ακούσω τις δικές σας προτάσεις.
Για την επικοινωνία  παρακαλώ στείλτε e-mail στη διέθυνση: vovasg@yahoo.com
Συμπληρώστε στο παρακάτω πίνακα τα στοιχεία επικοινωνίας σας εφόσον επιθυμείται να πάρετε μέρος στο τουρνουά.
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ E-MAIL

























ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
Παράβολο συμμετοχής : 15 ευρώ
Όλα τα χρήματα θα δωθούν στο σύλλογο για να καλυφθεί μέρος των εξόδων ανακαίνισης και συντήρησης  της αίθουσας.
Χρόνος σκέψης: 90 λεπτά για τις 40 πρώτες κινήσεις 
+ 30 λεπτά μετά τις 40 κινήσεις
 + 30 δευτερόλεπτα/κίνηση από την 1η  κίνηση.
Βαθμοί «μπόνους» που θα δίνονται ανάλογα με την τελική κατάταξη (πίνακας 1)

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
ΒΑΘΜΟΙ ΜΠΟΝΟΥΣ
1ος
300
2ος
250
3ος
200
4ος
150
5ος
100
6ος
50




Αριθμός αγώνων:  Ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων (πίνακας 2)

Αριθμός παιχτών
Γύροι - αγώνες
≥ 10 παίχτες
σύστημα pool με 9 γύρους (σύνολο 9 παρτίδες)
7-9 παίχτες
σύστημα pool με 6- 8 γύρους (σύνολο 6- 8 παρτίδες)
= 6 παίχτες)
διπλός γύρος (σύνολο 10 παρτίδες)

Ημερομηνία λήξης δήλωσης συμμετοχής : 20 Οκτωβρίου 2013. Την επομένη θα γίνει η κλήρωση και θα ενημερωθούν με e-mail οι σκακιστές.
Ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων: Θα καθοριστεί μετά την δήλωση του αριθμού των συμμετεχόντων. Γενικά προτείνονται το μέγιστο τρία Παρασκευοσαββατοκύριακα με δύο εβδομαδες κενό μεταξύ τους (π.χ. Νοέμβριος 1-2-3, 22-23-24 και Δεκέμβριος 13-14-15).
Εάν κάποιος σκακιστής
·         δεν παρουσιαστεί στον αγώνα και δεν ειδοποιήσει νωρίτερα τότε θα αποβάλεται από το υπόλοιπους αγώνες.
·         δεν μπορεί  να αγωνιστεί τις συγκεκριμένες ημερομηνίες τότε θα πρέπει να συννενοηθεί προσωπικά με τον αντίπαλο του για διαφορετική ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα.
 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ




·         Η σύνθεση της ομάδας θα βασίζεται στη βαθμολογία ELO των σκακιστών σε συνδυασμό με την απόδοση τους στο εσωτερικό τουρνουά του συλλόγου.
·         Οι πρώτοι 6 παίχτες στη τελική κατάταξη του εσωτερικού τουρνουά θα παίρνουν κάποιους πόντους ως μπόνους (δες πίνακα 1)  οι οποίοι θα προστίθονται  στη διεθνή βαθμολογία ELO που έχουν. 
·         Ο παίχτης με το μεγαλύτερο άθροισμα πόντων (ELO +  πόντοι κατάταξης) θα έχει προτεραιότητα  στη σύνθεση της ομάδας καθώς στον αριθμό της σκακίερας που θα παίζει. Για παράδειγμα,
o        εάν ο παίχτης «Α» έχει ELO 1600 και τερματίσει πρώτος, τότε θα πάρει +300 πόντους και θα έχει συνολικά 1900 πόντους.
o        Εάν ο ο παίχτης «Β» έχει ELO 1700 και τερματίσει έκτος, τότε θα πάρει +50 πόντους και θα έχει συνολικά 1750 πόντους.
o        Ο παίχτης «Α» θα έχει προτεραιότητα  σε σχέση με τον παίχτη «Β»
·         Εάν κάποιος παίχτης δεν θελήσει να παίξει στο τουρνουά τότε θα χρησιμοποιείται μόνο η διεθνή του βαθμολογία ELO για τη σύνθεση της ομάδας. Για παράδειγμα, εάν ο σκακιστής  «Γ» με βαθμολογία ELO 1850 θα έχει προτεραιότητα  σε σχέση με τον παίχτη «Β» (1850>1750) αλλά όχι και σε σχέση με τον παίχτη «Α» (1850 <1900 span="">
·         Η πρόθεση είναι το τουρνουά να επαναληφθεί την άνοιξη και  η βαθμολογία να είναι αθροιστική. Για παράδειγμα, αν ο παίχτης «Α» στο τουρνουά της άνοιξης τερματίσει 3ος θα πάρει + 200 πόντους και συνολικά θα έχει 1600 +300  +200 = 2100 πόντους.
·         Όσον αφορά τα μέλη του συλλόγου που διαμένουν σε άλλες πόλεις και εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να παίξουν στο τουρνουά των Ιωαννίνων προτείνω τα εξής
o        Σε περίπτωση το τουρνουά της άλλης πόλης έχει μέσο όρο ELO παρόμοιο με το δικό μας (+/- 50 πόντους ELO) τότε να ισχύει  ο πίνακας 1 για τον σκακιστή.
o        Σε περίπτωση που  το συγκεκριμενο τουρνουά έχει μέσο όρο ELO  χαμηλότερο από το δικό μας (διαφορά >  - 50 πόντους ELO) τότε ο σκακιστής  να προιμοδοτείται με  +25 πόντους χωρίς να υπολογίζεται η  τελική του κατάταξη.
o        Σε περίπτωση και το συγκεκριμενο τουρνουά έχει μέσο όρο ELO υψηλότερο από  το δικό μας (διαφορά > + 50 πόντους ELO) τότε ο σκακιστής να προιμοδοτείται με +50 πόντους ανεξάρτητα της τελικής κατάταξης. Σε περίπτωση που τερματίσει  μέσα στη 1η εξάδα  να ισχύει αθροιστικά και ο πινακας 1 (π.χ. αν κάποιος τερματίσει  δεύτερος θα πάρει συνολικά 50 (συμμετοχή) + 250 (δεύτερος στη τελική κατάταξη) = 300 πόντους.
·         Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθεί μία λίστα η οποία θα αντικατοπτρίζει τη δυναμικότητα των ενεργών παιχτών του συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: