Social Icons

Σκάκι στα σχολεία



Με μια ιδιαίτερη εκδήλωση έκλεισε σήμερα τη σχολική του χρονιά το 3ο Δημοτικό της Ανατολής. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το πνευματικό άθλημα του σκακιού, παίζοντας φιλικές παρτίδες με τους συμμαθητές τους!
Την Τετάρτη 12 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε ομαδικό πρωτάθλημα με μαζικότατη συμμετοχή, περίπου 100 παιδιά, τα οποία ήταν χωρισμένα σε τετραμελείς ομάδες.
Την Πέμπτη 13 Ιουνίου, οι δύο ομάδες που διακρίθηκαν από το ομαδικό πρωτάθλημα, «Οι πύργοι της δύναμης» και «Τα πιόνια του τρόμου», αγωνίστηκαν σε μια ξεχωριστή σκακιέρα..

Τριάντα-δύο παιδάκια ντύθηκαν κομμάτια σκακιού και έτσι δημιούργησαν μια «ζωντανή – κινούμενη σκακιέρα», η οποία καθοδηγούνταν από τις δυο προαναφερθείσες ομάδες.

Έτσι λοιπόν πραγματοποιήθηκε το πρώτο εσωτερικό πρωτάθλημα σκάκι στην Ήπειρο, μέσα σε ένα δημόσιο σχολείο, σε πρωινή ώρα, κάτι το οποίο πιστεύουμε ότι ανοίγει το δρόμο για την περαιτέρω διάδοση του σκακιού.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στην κα Μ. Ζαφείρη, τη γυμνάστρια του σχολείου, η οποία διοργάνωσε το πρωτάθλημα, σε συνεργασία με το Σύλλογο Ιωαννιτών Σκακιστών, καθώς και στη διευθύντρια και στο διδακτικό προσωπικό του σχολείου για την αμέριστη υποστήριξή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: