Social Icons

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ



Περιστέρι 9-2-2013
Στη κατάμεστη αίθουσα του  εντευκτηρίου του Σκακιστικού ομίλου Περιστερίου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 02 Φεβρουαρίου η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας σε μια ιδιαίτερα γιορτινή ατμόσφαιρα, καθώς φέτος συμπληρώνονται  40 χρόνια από την ίδρυσή του.
Η παρουσία πλήθος φίλων και μελών του συλλόγου κυρίως νεαρής ηλικίας ήταν αντιπροσωπευτική της προσπάθειας που καταβάλλεται από το σωματείο αυτό για  τη διάδοση του αθλήματος αλλά κυρίως της αναγνώρισης της προσφοράς του στην νεολαία και τον πολιτισμό της τοπικής κοινωνίας.

Τιμή για το σύλλογο ήταν η παρουσία του Δημάρχου Περιστερίου κ.Παχατουρίδη Ανδρέα, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στη σημαντικότητα ύπαρξης του συλλόγου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν μιλάμε για ένα όμιλο μιλάμε για μια οικογένεια η οποία υπηρετεί το άθλημα 40 χρόνια και το καλλιεργεί στα μικρά περιστεριωτάκια  που είναι το καλύτερο Περιστέρι.
Συνεχάρη τους υπευθύνους  του Συλλόγου για την ανιδιοτελή προσπάθεια που καταβάλλουν για το καλό του αθλήματος καταλήγοντας ότι ο Δήμος θα συνεχίσει έχοντας ως σημαία αυτό που λέει ότι ,αθλητισμός και νιότη επιλογή μας πρώτη !.

Την εκδήλωση επίσης τίμησαν  με την παρουσία τους, οι αντιδήμαρχοι Τσιώτα Μάρκου Μαρία, Μπέτσης Βασίλειος, Λύκος Παναγιώτης, Θεοδωράκος Αναστάσιος, ο εντεταλμένος σύμβουλος Ζορπίδης Ισαάκ, ο Επικεφαλής της Παράταξης ΄Περιστέρι  Μαζί΄ Γιώργος Βαθιώτης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου για το Μπουρνάζι  Μαρωνίτης Λάμπρος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Καλιάφας Αναστάσιος και Πρέκας Ιωακείμ.

Τιμή για το σύλλογο υπήρξε η παρουσία και η βράβευση του αγαπητού σε όλους μας και επίτιμου  Προέδρου κ. Καραθανασόπουλου Παναγιώτη ο οποίος υπήρξε    και ο ιδρυτής του ΣΟ Περιστερίου! και των Προέδρων Πιερακκέα Βασίλη και Σαξιώνη Σταύρο.
Βραβεύτηκαν επίσης οι σκακιστές που διακρίθηκαν στο εσωτερικό τουρνουά  κατηγορίας Ανδρών, Πάιδων, Παμπαίδων καθώς και τα  «μικρά ταλέντα» της ομάδας junior (>8), οι Ανδρικόπουλος Κωνσταντίνος Παρτσαλάς Πέτρος, Πετράκης Ιάσωνας και Γκούντουβας Αριστείδης.
 Ο πρόεδρος του Σ.Ο. Περιστερίου κ. Ιάκωβος Λαπατάς, στην ομιλία του έκανε αρχικά μια ιστορική αναδρομή στη μακρόχρονη και επιτυχημένη  πορεία που είχε      ο σύλλογος ο οποίος απετέλεσε  το πρώτο  σκακιστικό σύλλογο που ιδρύθηκε στο Περιστέρι.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον αγωνιστικό απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, στην αναπτυξιακή πορεία του συλλόγου  των ομαδικών και ατομικών επιτυχιών των σκακιστών μας, στη κατάκτηση του πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής κατηγορίας και στην ελπιδοφόρα προσπάθεια για άνοδο κατηγορίας που θα οδηγήσει το Σύλλογο στο προκριματικό όμιλο Α΄ Εθνικής κατηγορίας( ΠΟΑ) .
Στη διάδοση του αθλήματος στα δημοτικά σχολεία του Περιστερίου και των γύρω περιοχών καθώς και στο προγραμματισμό για τη νέα χρονιά, κλείνοντας με ένα ελπιδοφόρο κάλεσμα καρδιάς προς όλους για  τη προσέγγιση, στήριξη και ενδυνάμωση του συλλόγου.

Κατά την κοπή της πίτας η τύχη χαμογέλασε στον νεαρό Τριπολιτσιώτη Ιωάννη ο  οποίος κέρδισε το δώρο (ένα Σκακιστικό ρολόι ), που αντιστοιχούσε στο φλουρί.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν στους  φίλους και χορηγούς του συλλόγου Αδελφούς Χρήστο και Ιωάννης Καλέμη οι οποίοι εκτός των άλλων επιμελήθηκαν τη φωτογράφηση και βιντεοκάλυψη της εκδήλωσις καθώς επίσης  και στους φίλους του Συλλόγου για την προσπάθεια που κατέβαλαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Οι ευχές όλων ήταν για συνέχιση της προσπάθειας που γίνεται μέσα από το σύλλογό μας και καλά αποτελέσματα τόσο σε ομαδικές όσο και σε ατομικές διοργανώσεις.















































Δεν υπάρχουν σχόλια: