Social Icons

ΚΕΡΚΥΡΑ 2010


Ποιος δεν θα ήθελε να περάσει ένα Σαββατοκύριακο στην όμορφη Κέρκυρα τον Αύγουστο; Ο Σύνδεσμος Παικτών Ζατρικίου Κερκύρας μας καλεί όλους, στις 27 Αυγούστου, να χαρούμε τις διακοπές στο νησί και να παίξουμε σκάκι!
Ακολουθεί η προκηρύξει των αγώνων:

ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ RAPID
ΚΕΡΚΥΡΑ 2010

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

1.ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ: Ο Σύνδεσμος Παικτών Ζατρικίου Κερκύρας (ΣΠΖΚ) προκηρύσσει  Ανοικτό Πρωτάθλημα Γρήγορου Σκακιού  RAPID.
2. ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: Τους αγώνες διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Παικτών Ζατρικίου Κερκύρας (ΣΠΖΚ) και ηΤοπική  Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Βορειοδυτικής Ελλάδας (ΤΕΣΣΒΔΕ).
3.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Διευθυντής αγώνων ορίζεται: ο Πρόεδρος του ΣΠΖΚ Γιάννης Ρεβύθης.
4.ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Οι αγώνες θα γίνουν στο Δημοτικό Θέατρο του Δήμου Κερκυραίων.
5.ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:   την Παρασκευή 27 Αυγούστου, το Σάββατο 28 Αυγούστου και την Κυριακή 29 Αυγούστου.
Τελετή Έναρξης Παρασκευή 27  Αυγούστου 17:00
1ος Γύρος Παρασκευή 27  Αυγούστου 17.30
2ος Γύρος  Παρασκευή 27  Αυγούστου 19:30
3ος Γύρος Σάββατο 28 Αυγούστου 10.30
4ος Γύρος Σάββατο 28 Αυγούστου 17.30
5ος Γύρος Σάββατο 28 Αυγούστου 19:30
6ος Γύρος Κυριακή 29 Αυγούστου 10:30
7ος Γύρος Κυριακή 29 Αυγούστου 12:30
Τελετή λήξης Κυριακή 29 Αυγούστου 15:00

6.ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΑΡΑΒΟΛΟ
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους τους σκακιστές/τριες. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι και 30’ πριν από την έναρξη των αγώνων. Παράβολο συμμετοχής ορίζονται τα 20€. Οι κάτοχοι διεθνών τίτλων και οι σκακιστές κάτω των 18 ετών απαλλάσσονται της υποχρέωσης να καταβάλλουν το παράβολο.
7.ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: Το σύστημα διεξαγωγής θα είναι Ελβετικό 7 γύρων. Η Διεύθυνση Αγώνων διατηρεί το δικαίωμα μεταβολής του προγράμματος.
8.ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ:   Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα. Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 25 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας, επιπλέον, 15 δευτερόλεπτα για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο παίκτης, από την πρώτη κίνηση. Ο σκακιστής που θα υπερβεί τον παραπάνω χρόνο σκέψης θα χάνει τη παρτίδα.
9.ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ: Πριν την κλήρωση του 1ου γύρου οι συμμετέχοντες) κατατάσσονται κατά σειρά ΕΛΟ (1ον Διεθνές, 2ον Ελληνικοί πίνακες, Β` εξαμήνου του 2010). Σε περίπτωση ίσου ΕΛΟ, και σε περίπτωση μη κατοχής βαθμών ΕΛΟ, κατά αλφαβητική σειρά, με λατινικούς χαρακτήρες.
10.ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ: Η τελική κατάταξη καθορίζεται σύμφωνα με τους βαθμούς. Σε περίπτωση ισοβαθμίας ακολουθούνται κριτήρια που προβλέπονται από τον Κανονισμό Αγώνων της ΕΣΟ. Συγκεκριμένα, όλες οι θέσεις καθορίζονται σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια άρσης ισοβαθμίας:
α) Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων (αν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους)
β) Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας (και τα κριτήρια άρσης της).
β) Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων)
γ) Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
δ) Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-τρια με τις περισσότερες νίκες).

11.ΕΠΑΘΛΑ: 
ΕΠΑΘΛΑ ΝΙΚΗΤΩΝ: Σύνολο χρηματικών επάθλων 1.300  Ευρώ
1ος : 500 €
2ος : 250 €
3ος : 150 €
4ος:  100 €
5ος :  80 €    
1ος  κάτω των 18 ετών: Σκακιστικό Βιβλίο
1ος  κάτω των 12 ετών:  Σκακιστικό Βιβλίο
1η Γυναίκα: 100 €
1ος Βετεράνος παίκτης (>60 ετών): 60 €
1ος Κερκυραίος παίκτης : 60 €
Στις ισοβαθμίες τα χρηματικά έπαθλα μοιράζονται με το σύστημα Χορτ (Το 50% των επάθλων μοιράζεται ισόποσα και το άλλο 50% ανάλογα με τα κριτήρια ισοβαθμίας).
Κάθε παίκτης σε περίπτωση συμμετοχής σε παραπάνω από μια κατηγορία βραβευομένων, δικαιούται μόνο το μεγαλύτερο έπαθλο.

12.ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ:  Διαιτητές θα οριστούν σε τεχνική συνάντηση πριν από τον αγώνα
13.ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ:  Οι αγώνες γίνονται σύμφωνα με την Αθλητική Νομοθεσία, τους κανόνες της F.I.D.E. και ιδιαίτερα τους κανονισμούς του γρήγορου σκάκι (RAPID PLAY), τους σχετικούς κανονισμούς της Ε.Σ.Ο. και την προκήρυξη των αγώνων μαζί με τα παραρτήματά της. Υπεύθυνος για την ερμηνεία της προκήρυξης και την παροχή διευκρινίσεων για τεχνικά θέματα είναι ο Επικεφαλής διαιτητής, οι σχετικές αποφάσεις του οποίου είναι άμεσα εκτελεστές και θεωρούνται παραρτήματα της προκήρυξης. Υπεύθυνη για οργανωτικά και διοικητικά θέματα είναι η διεύθυνση των αγώνων.
14.ΓΕΝΙΚΑ:
α) Αν ένας παίκτης δεν προσέλθει σε ένα γύρο, θα θεωρηθεί ότι αποχώρησε από το πρωτάθλημα και δεν θα κληρωθεί για τους εναπομείναντες γύρους.
β) Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας. Σκακιστής – σκακίστρια, που δεν έχει προσέλθει για να αγωνιστεί μετά την έναρξη των αγώνων ΔΕΝ μηδενίζεται, αλλά το χρονόμετρο του ξεκινά.
β) Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.

15. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:  Τηλ.: 26610-44503, 6944641750, msn@otenet.gr , Μάνος Ναθαναήλ, Τηλ. 26610-39995, 6944754765, skiad@otenet.gr, Νίκος Σκιαδόπουλος και  www.corfuchess.com

Ευχαριστούμε τον κ. Μάνος Ναθαναήλ που μας ειδοποίησε με e-mail.

Αν θέλετε να στείλετε και εσείς τα καλοκαιρινά τουρνουά που διοργανώνεται, εντυπώσεις και παρτίδες από τα τουρνουά που επισκεφθήκατε ή σκοπεύετε να επισκεφθείτε παρακαλώ απευθυνθείτε στο chessamster917@yahoo.gr.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: