Social Icons

Το αίμα του πίσω


Το αίμα του πίσω πήρε ο γερμανός Naiditsch, A από τον Ρώσο Kramnik, V, στον προτελευταίο γύρο του τουρνουά, στο Ντόρτμουντ. Μόλις 34 κινήσεις πήρε στον Γερμανό για να κάμψει και την τελευταία αντίσταση του Ρώσου σκακιστή...
Μια όμορφη παρτίδα, που αποδείκνυε ότι τα διπλωμένα πιόνια είναι ένα στρατηγικό στοιχείο που χρειάζεται αρκετή προσοχή και ανάλυση. Εκτός από αδυναμίες έχουν και πολλά πλεονεκτήματα. Πολλά εξαρτώνται από τα κομμάτια που βρίσκονται στην σκακιέρα και το στάδιο της παρτίδας. Π.Χ. Είναι καλύτερο να έχουμε διπλωμένα πιόνια στο μέσο της παρτίδας, επειδή ελέγχουν πολλά τετράγωνα, όμως είναι αρνητικό να τα έχουμε στο φινάλε διότι είναι πολύ δύσκολο να τα υποστηρίξουμε.
 Ο Βλαντιμίρ προσπάθησε να βρει αντιπαιχνίδι πάνω στον βασιλιά του λευκού, όμως «το κυνήγι του βασιλιά» δεν του ταιριάζει καθόλου και στην παρτίδα φαίνετε να έχασε χωρίς καν να παλέψει.
Επίσης, γερο πλήγμα για τον Κράμνιν είναι επίδοση του σε αυτό το τουρνουά. Ένα γύρο πριν το τέλος, βρίσκεται στην προτελευταία θέση. Σε όλη την ιστορία του σκακιού οι παγκόσμιοι πρωταθλητές κυριαρχούσαν, έβγαιναν πρώτοι, σε πολλά από τα κορυφαία τουρνουά του κόσμου. Ο Κράμνιν δεν διακρίνεται σχεδόν σε κανέναν, αφού η στρατηγική του είναι να κάνει πολλές….πολλές ισοπαλίες και να μην παίρνει σχεδόν κανένα ρίσκο. Αν είχε ένα τουρνουά να καφιέται, αυτό ήτανε το τουρνουά στο Ντόρτμουντ, το οποίο είχε κερδίσει πολυάριθμες φορές στο παρελθόν. Η φετινή του επίδοση δείχνει ότι είναι εντελώς αουτσάιντερ από την διεκδίκηση του επόμενου παγκόσμιου τίτλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: