Social Icons

Σωφρονισμός – μεταμέλεια – αλλαγή πλεύσης


Αυτά τα δυο ολοστρόγγυλα ασημένια βραχιολάκια τα φοράνε συνήθως στα κακά παιδιά ή σε αυτούς που κάνουν μερικά παραστρατήματα Αυτό γίνεται στον κανονικό κόσμο που ζούμε αλλά και στο διαδίκτυο. Οι νόμοι που ισχύουν στον κανονικό κόσμο ισχύουν επίσης και στο διαδίκτυο. Αστυνομία υπάρχει στον κανονικό κόσμο, αστυνομία υπάρχει και στο διαδίκτυο. Μόνο που λέγετε δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος...

Πίσω από κάθε πράξει υπάρχει μια αιτία. Και για να πραγματοποιηθεί μια πράξη πρέπει να υπάρχει μια αφορμή. Γενικά δεν είναι καλό να προβάλουμε τα αρνητικά γεγονότα αλλά δεν μπορούμε και να τα αποκρύψουμε εντελώς.
Είναι άσχημο να μιλάς για κάποιον αρνητικά. Είναι κακό να συκοφαντείς κάποιον. Είναι προσβλητικό να δισφημίζεις ένα τουρνουά. Είναι παράνομο να αλλάζεις την ταυτότητά σου και να προσποιείσαι ότι είσαι κάποιος άλλος! Μπορείς να μηνυθείς για πλαστογραφία και συκοφαντική δυσφήμηση. Θα δικαστείς και θα μπεις φυλακή. Έτσι απλά.
Τώρα λοιπόν που καταλάβατε γιατί γράφετε αυτό το άρθρο (επειδή κάποιοι έγραψαν πολύ άσχημα σχόλια για κάποιους που προσπαθούν να αναπτύξουν το σκάκι της περιοχής) ας προσπαθήσουμε να βρούμε το αίτιο και την λύση.
Καλός ή κακός ο Μέσσι δεν μπορεί να παίζει για πάντα ποδόσφαιρο. Κάποια στιγμή θα σταματήσει ή θα παρουσιαστεί ένας καλύτερος αθλητής. Έτσι γίνεται και στο σκάκι. Κάποια περίοδο μπορεί να μεσουρανεί ένας σκακιστής σε μια ομάδα, και την επόμενη περίοδο να βγει ένα πολύ δυνατό νέο ταλέντο! Αυτό σημαίνει ότι ΚΑΝΕΝΑΣ παίχτης δεν είναι μόνιμος σε μια ομάδα. Ανά πάσα στιγμή πρέπει να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις.
Το να «φας πάγκο» έτσι ξαφνικά μπορεί να σε πληγώσει και να σε προβληματίσει. Όλα όμως εξαρτώνται από το πώς αντιδράς στην αποτυχία, εάν σε σοκάρει και σε αποδυναμώνει ή εάν σε παρακινεί για μεγαλύτερη προσπάθεια, ώστε να επιτύχεις τους στόχους σου! Πιστεύετε ότι είναι τυχαίο το γεγονός ότι όταν ο Κασπάροβ έκανε τις καλύτερες επιδώσεις του στα τουρνουά, πάντα υπήρχε κάποιος να τον «κυνηγάει» στην βαθμολογία; Η ευγενής άμιλλα φέρνει την πρόοδο και τις μεγαλύτερες επιτυχίες. Μας βοηθάει να βελτιωθούμε.
Εάν η ομάδα που έπαιζες πάρει και το πρωτάθλημα (αφορμή), ε τότε μπορείς να φυτιλιάσεις τελείως! Να κοκκινίσεις από τα νεύρα σου και να εκραγείς από τον θυμό σου… Όμως θα σας αναφέρω μια διαπίστωση. Όταν είμαστε θυμωμένοι, όταν έχουμε σφίξει όλους τους μυς μας, όταν ο θυμός ξεπερνάει την λογική, τότε ούτε καν το όνομά μας δεν μπορούμε να προφέρουμε. Η δύναμη βρίσκεται στην ηρεμία. Παρακολουθήσατε τον αγώνα του Ζαμπίδη (πατήστε εδώγια να το δείτε ) το Σάββατο που μας πέρασε; Είδατε πόσο ήρεμος ήταν από τον πρώτο γύρο; Είδατε ότι δεν έδειχνε να πονάει στις κλωτσιές και τις μπουνιές που έριχνε ο αντίπαλό του. Από τον δεύτερο γύρο βρήκε στην αντεπίθεση και τελικά κέρδισε τον αγώνα. Έτσι λοιπόν πρέπει να παραμένουμε ήρεμοι και να μιλάμε όταν πρέπει.
Όπου υπάρχει ένα πρόβλημα υπάρχει τουλάχιστον μια λύση! Έτσι λοιπόν όταν φας πάγκο δεν πρέπει να μπεις σε ένα μπλογκ και να γράψεις άσχημα πράγματα. Πρέπει να βάλεις το κεφάλι κάτω και να δουλέψεις. Ακόμη και στο λεξικό η λέξη Δουλειά είναι πριν από την λέξη Επιτυχία!
Εάν δεν μπορείς να τα βρεις με την ομάδα σου, τότε αναζητήστε μια νέα ομάδα. Ήδη δημιουργούνται δύο νέες ομάδες στην περιοχή. Σίγουρα υπάρχουν και δυο πιο αδύναμες ομάδες που θα ήθελαν κάποιον πιο ισχυρό παίχτη. Πήγαινε σε ένα σκακιστικό τουρνουά, κάνε μια εξαιρετική επίδοση και κάνε την ομάδα σου να σε παρακαλάει να παίξεις. Όμως εάν γράφεις άσχημα πράγματα το μόνο που καταφέρνεις είναι να κλείνεις πόρτες δεξιά και αριστερά σου, συνεχίζοντας την λανθασμένη σου πορεία…
Το πρώτο πράμα που πρέπει να κάνεις είναι να τα βρεις με τον εαυτό σου. Να θέσεις τους στόχους σου και να χαράξεις την πορεία σου. Επαναλαμβάνω ότι αν «φας πάγκο» από μια ομάδα δεν σταματάς αυτόματα να παίζεις και σκάκι! Υπάρχουν τόσα τουρνουά γύρο σου! Απλά ψάξε! Για παράδειγμα μπορείς να επισκεφτείς το διεθνές ανοιχτό τουρνουά που θα γίνει στην Πάλαιρο. 
Το δεύτερο πράγμα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις είναι να ζητήσεις ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ συγνώμη από αυτούς που πραγματικά προσέβαλες. Μην περιμένεις να σε συγχωρήσουν άμεσα, γιατί δεν είπες και λίγα… Κάτι αναφέρθηκε και για εμένα προσωπικά. Εγώ σε συγχωρώ! :-)
Κλείνοντας να πω ότι ετοιμάζω ένα τουρνουά σκακιού την περίοδο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου. Θα είναι σε στυλ κυπέλλου, δηλαδή θα παίζουν τετραμελής ομάδες. Για να γίνει λίγο πιο αμφίρροπο το τουρνουά θα υπάρχει όριο ΕΛΟ, το 6.000. Επειδή θα παραπονεθούν μερικοί Σύλλογοι ότι δεν θα μπορούν να συγκεντρώσουν ισχυρούς παίχτες, η κάθε ομάδα θα μπορεί να χρησιμοποιήσει παίχτες άλλου συλλόγου… Όλα αυτά είναι σε επεξεργασία και σε συζήτηση. Θα ανακοινωθούν αναλυτικές πληροφορίες 1-2 μήνες πριν ξεκινήσει το τουρνουά .
Έτσι ο καθένας μπορεί να γίνει αρχηγός μιας ομάδας, να επιλέξει τους φίλους του και να διεκδικήσει το κύπελλο!
Δημοσίευση σχολίου