Social Icons

Karjakin vs Nepomniachtchi Rapid Chess match

Σε έναν rapid που οργανώθηκε από το Ρωσικό κρατικό κοινωνικό πανεπιστήμιο (RSCU) Karjakin αντιμετώπισε τον Nepomniachtchi. Τα rapid παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Ισοπαλία στου βαθμούς έγινε και στα βλιτζ.
Έτσι λοιπόν οι άνθρωποι του σκακιού έχουν επινοήσει έναν άλλο τρόπο για να βγάλουν υποχρεωτικά νικητή. Τον Αρμαγεδδών! Είναι μια παρτίδα βλίτζ όπου ο παίχτης με τα λευκά έχει έξι λεπτά ενώ τα μαύρα έχουν πέντε. Σε περίπτωση ισοπαλίας κερδίζουν τα μαύρα. Η Ρώσικη ρουλέτα του σκακιού... Σαν τα πέναλτι στο ποδόσφαιρο. 

            Το ματς κέρδισε ο Karjakin μιας και έκανε ισοπαλία, με τα μαύρα, στον Αρμαγεδδών. Εντύπωση όμως προκαλεί το σύστημα Σεβενίγκεν. Πιστεύω ότι γνωρίζεται μια πλάγια επίθεση, δηλαδή οι δραστηριότητες στις πτέρυγες αντιμετωπίζονται με κεντρικές δραστηριότητες – διασπάσεις – ενέργειες ή πείτε το όπως θέλετε. Στην Nadjorf όμως και γενικότερα στην Σικελική άμυνα ισχύουν διαφορικοί κανόνες! Το κέντρο είναι ρευστό και γίνονται πλευρικές επιθέσεις οι οποίες δουλεύουν μόνο υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Έχει αρκετό ενδιαφέρον να παρακολουθήσετε τα επόμενα βίντεο.

Ο επίσημος δικτυακός τόπος βρίσκεται εδώ.





Δεν υπάρχουν σχόλια: